گفت و گو با عماد ارغند که داستانی از مولوی را به یک بازی جذاب برای کودکان تبدیل کرده است
کارت بازی با مولانا
به نقل از روزنامه جام جم؛ «طوطی و بقال» به عنوان نخستین بازی از این مجموعه، یک سرگرمی جذاب بر مبنای حکایتی از دفتر اول «مثنوی معنوی» مولاناست. این بازی رومیزی کارتی با طراحی عماد ارغند، کاری از مجموعه «دوّاره، خانه طراحی ایده» و با مشارکت کانون تولید و به بازار عرضه شده است.
شاید برای شما هم جالب باشد یکی از داستانهای شیرین و آموزنده مولانا را در قالب یک بازی فکری ببینید. اتفاقی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طی یک پروژه عملیاتی آن را رقم زده و 10 بازی رومیزی و کارتی برگرفته از آثار فاخر ادبیات کهن فارسی و ادبیات معاصر در مجموعه «میز بازی ایرانی» طراحی و تولید کرده است. «طوطی و بقال» به عنوان نخستین بازی از این مجموعه، یک سرگرمی جذاب بر مبنای حکایتی از دفتر اول «مثنوی معنوی» مولاناست.این بازی رومیزی کارتی با طراحی عماد ارغند، کاری از مجموعه «دوّاره، خانه طراحی ایده» و با مشارکت کانون تولید و به بازار عرضه شده است.
«عماد ارغند» طراح جوان و خوش ذوقی است که پیش از این در تولید قطعات و اجرای چندین بازی رومیزی مشارکت داشته و منتور رویداد «ایده آزاد»ـرویداد ایدهپردازی و طراحی بازی و اسباببازی است. وی علاوه بر «طوطی و بقال» طراحی بازی دورهمی «پرسُنا» و «ایاز و یاران» را نیز در کارنامه خود دارد. با او درباره ردپای مولانا در بازیهای فکری، روند تولید بازی «طوطی و بقال» و پیوند ادبیات و سرگرمی به گفتوگو پرداختیم که مشروح آن پیش روی شماست.
گفتوگو را از اینجا آغاز کنیم که همکاری شما با کانون در طراحی بازیهای رومیزی و کارتی چگونه شکل گرفت؟
آذرماه 98 از سوی کانون برای طراحی 10 بازی بر پایه ادبیات کهن فارسی به همکاری دعوت شدم که با تشکیل یک تیم ده نفره از طراحان و با مدیریت بنده در پروژهها، ماکتسازی و تحویل، کار را با مشاوره دکتر آیدین مهدیزاده رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی و زیر نظر آقای حموله پیش بردیم و در نهایت این 10 بازی به دفتر سرگرمیهای کانون تحویل داده شد. «طوطی و بقال» نخستین بازی از این مجموعه بود که سال گذشته رونمایی و همزمان با آن بازی «سیمرغ» نیز توزیع شد و اخیراً نیز «هفت گنبد» به بازار عرضه شده است.
متن کامل خبر ... (سایت جام جم آنلاین)